6 Bin TL'ye Masa Örtüsü

Kadınlara yönelik kurslarıyla Mamak'ta binlerce kadına meslek edinme kursu veren Mamak Belediyesi aile merkezlerinde benzersiz el emeği ürünler çıkıyor.

Türk Dünyasından Haberler 15.11.2013 10:21:05 0
6 Bin TL

Kadınlara yönelik kurslarıyla Mamak’ta binlerce kadına meslek edinme kursu veren Mamak Belediyesi aile merkezlerinde benzersiz el emeği ürünler çıkıyor. Abidinpaşa Aile Merkezi’nde iğne oyası kurslarından hocalık yapan Ferda Akyol’un ürettiği kabak çiçeği desenli masa örtüsünün fiyatı 6 bin TL. Son derece zor bir işçilik olan iğne oyası ile yapılan masa örtüsü yaklaşık dokuz aylık bir çalışmanın ürünü. İğne oyası ile yapılan ürünlerin ciddi manada emek ve sabır istediğini dile getiren Ferda Akyol; “İşçiliği zor ve zaman alan iğne oyasıyla yapılan ürünler genç kızların çeyizlikleri için vazgeçilmez ürünlerdir. Yapılan ürüne ve verilen emeğe göre de ürünlerin fiyatları belirleniyor. Kabak çiçeği desenli masa örtüsünü yaklaşık dokuz ayda tamamladım. Hem hanımlara ders anlattım hem de bir yandan masa örtüsünü onların da görmesi ve daha iyi öğrenmeleri açısından güzel bir örnek olarak dokudum” dedi. İğne oyası kursuna katılan kursiyerlerin bir kısmının kendi evleri ve çocukları için üretim yaptıklarını aktaran Akyol, bir kısım kursiyerinde burada öğrendikleriyle üretim yaparak kazan elde ettiklerini de dile getirdi.

 Kabak Çiçeği Sınıfın Baş Köşesinde

Ferda Akyol’un yaptığı kabak çiçeği masa örtüsü sınıfın baş köşesinde örnek bir çalışma olarak sergileniyor. Aile merkezlerinde üretilen her ürünün ciddi bir emeğin sonucu olduğunu dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “El emeği ve göz nuru ile ortaya çıkan her şey çok değerlidir. Aile merkezlerinde böyle nitelikli ürünlerin ortaya çıkması son derece gurur verici. Aile merkezi öğretmenlerine de kursiyerlerine de çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.  

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00